h

Van Pekel tot Damrak

24 augustus 2015

Van Pekel tot Damrak

Foto: SP

Er moet wel heel wat aan de hand zijn willen Pekelders massaal een dag naar Amsterdam gaan. Dat is er dus ook. Veel mensen zijn de harde en onterechte bezuinigingen op de zorg zat.  Patiënten en zorgmedewerkers, die samen met FNV en SP, in actie komen tegen de zorgafbraak gingen deze zomer de straat op. Om steun te vergaren voor de volkspetitie en om op te roepen om op 12 september  mee te gaan naar de landelijke manifestatie. 

Zorgwoordvoerder Marga Wubbema van de SP Pekela: ‘Het is beschamend hoe politici en bewindslieden van VVD en PvdA de grootste oproep om te stoppen met ordinaire bezuinigingen op goede zorg lijken te negeren. Als ze zelfs hun ogen sluiten voor honderduizenden handtekeningen dan komen we ze de verhalen achter die krabbels graag en vol passie vertellen. De SP Pekela gaat op 12 september naar Amsterdam en roept iedereen op om mee te gaan.’ 

Die oproep zet de partij kracht bij door de acties van bonden en medewerkers te ondersteunen. Zaterdag   29 augustus staat de actiegroep bij winkelcentrum de Helling in Oude Pekela. Iedereen is welkom om te komen helpen. Ook op de O.P.A. - markt op                 12 september zal de SP aandacht besteden aan de landelijke manifestatie.

Vakbond FNV zorgt voor vervoer naar de actiedag in Amsterdam. Opgeven kan hier.

Zie ook: Pekela steunt Red de Zorg 

 

U bent hier