h

Cursus en Scholing

14 november 2005

Cursus en Scholing

Om in de aankomende jaren de SP in Pekela op de kaart te zetten zijn wij in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2006 druk bezig ons optimaal voor te bereiden. Niet alleen door ons te manifesteren in de gemeente en ons te laten zien in gemeenteraad en bij allerlei maatschappelijk organisatie in Pekela, maar ook door ons te verdiepen in de partij, de ideologie van de SP en hoe wij denken Pekela socialer te kunnen maken. Maar ook praktische zaken zoals: ‘Hoe voeren wij een spetterende campagne?, Hoe gaan wij de gemeenteraad in?, Hoe blijven we betrokken bij wat er speelt in de gemeente? Proberen wij op een rijtje te krijgen.

Voor al deze zaken gaan een aantal Pekelder Sp’ers regelmatig op cursus. Maandelijks gaan Hennie, Mans, Henk, Tjaak en Pim naar de cursus Lokale Politiek. Rosita van Gijlswijk stoomt in deze scholing zoveel mogelijk toekomstige raadsleden klaar voor een plekje in de raad van een gemeente in Noord Nederland.

Hennie en Pim zijn namens onze afdeling naar de oktoberscholing van de SP in Driebergen geweest. Op een prachtig landgoed verzamelden zich veel mensen van diverse pluimage maar met 1 ding gemeen: een linkskloppend SP Hart! Het was een geweldig weekend onder bezielende leiding van het SP Scholingsteam (beter bekend als het beroemde en beruchte S-team) Naast een goede, uitgebreide scholing leverden ook diverse gesprekken met Osse Wethouders, Statenleden ,Jan Marijnissen en raadsleden van binnen en ver buiten de provincie Groningen leuke ideeën en stof tot nadenken op. Het was een zonovergoten weekend in Driebergen waar zelfs al een nestje jonge eendjes over het grasveld scharrelde.

Ook de aankomende maanden zijn er nog veel scholingen cursussen. De volgende staan alvast in de agenda van de SP Pekela:

19 november Cursus SP op campagne Utrecht

26 november evaluatie 12e congres Groningen

3 december Cursus SP op campagne Utrecht

10 December Cursus Lokale Politiek, Groningen

.. Januari Cursus Lokale Politiek, Groningen

eend

U bent hier