h

OV-actie naar Winschoten, Leek en Pekela

31 augustus 2007

OV-actie naar Winschoten, Leek en Pekela

Donderdag was de SP in het kader van de actieweek voor gratis OV voor Mbo-scholieren in Winschoten en Pekela te vinden. Vrijdag werd Leek aangedaan. Veel jongeren die het Mbo bezoeken zijn meer dan 1000 Euro per jaar kwijt om naar school en weer terug te reizen. De SP wil dat deze kosten worden gecompenseerd. Naast veel MBO-scholieren zette ook Hennie Hemmes, SP-wethouder in Pekela zijn handtekening.

ovactie

Mbo-scholieren onder de 18 hebben, in tegenstelling tot bijvoorbeeld leeftijdsgenoten op het HBO, geen recht op een OV-jaarkaart. Veel jongeren uit Groningen zijn hierdoor meer dan duizend euro op jaarbasis kwijt aan reizen naar en van school. ‘Het is wat ons betreft onwenselijk dat er een dusdanige barrière word opgeworpen voor het volgen van onderwijs aan een favoriete opleiding’ aldus SP-statenlid Sandra Beckerman.

ovactie1

De actieweek van de SP zal de komende tijd nog Delfzijl, Veendam en Appingedam aandoen. Woensdag 5 september discussieert de commissie Economie en Mobiliteit van de Provinciale Staten van Groningen over de vraag of het gratis OV voor Mbo-scholieren er daadwerkelijk komt. De strippenkaart met handtekeningen zal dan aan de commissie worden overhandigd om duidelijk te maken hoeveel mensen dit plan steunen.

ovactie2

U bent hier