h

SP start hulpdienst in Pekela

12 augustus 2007

SP start hulpdienst in Pekela

PEKELA - De SP in Pekela heeft een hulp -en informatiedienst in het leven geroepen. Bij deze hulpdienst kunnen alle Pekelders terecht met vragen en klachten. Raadslid Gea Prummel is de drijvende kracht achter de lokale hulpdienst.

De hulp-en informatiedienst is al een half jaar op kleine schaal actief in Pekela en is vanaf nu voor iedereen toegankelijk.’’De SP is meer dan een bestuurspartij, wij willen ook mensen bijstaan bij problemen en vragen. Aan de animo van de afgelopen maanden blijkt dat deze dienst nodig is’’ aldus SP raadslid Prummel.

In diverse andere plaatsen heeft de SP goed lopende hulp –en informatiediensten, die mensen helpen met problemen, verwijzen naar de juiste instanties of formulieren invullen.

‘’We kunnen niet alle problemen oplossen of overnemen. Dat zullen mensen zelf moeten doen. We hebben een wegwijzerfunctie in het woud van regels. We helpen bij het schrijven van brieven en bezwaarschriften en bij het invullen van allerlei formulieren. Mocht er een trend in een probleem zitten dan kunnen we deze politiek aan de kaak stellen, zo combineren wij de actie en fractie’’ zegt Prummel.

De hulp- en informatiedienst van de SP Pekela is van maandag t/m vrijdag ’s middags te bereiken op 0597-613857 of via paqs@tiscali.nl en www.pekela.sp.nl

U bent hier