h

Jaarvergadering, Ook in Pekela fundamenten versterken

29 november 2007

Jaarvergadering, Ook in Pekela fundamenten versterken

28 november heeft de SP afdeling Pekela haar tweede jaarvergadering gehouden. Een kwart van de leden was daarbij aanwezig. Naast de verkiezingen van nieuwe bestuursleden en afscheid nemen van twee vertrekkende bestuurskrachten werd er gediscussieerd over de stelling ‘De SP maakt het verschil in Pekela’.

‘Wij willen een sociaal Pekela, we zijn er nog niet maar we zijn onderweg’ zei afdelingsvoorzitter Pim Siegers namens het bestuur. ‘Nog meer dan anders moeten we nu actief zijn, veel scholen en zoveel mogelijk leden mobiliseren en laten zien dat de SP er toe doet. Met de hulp van balkenende 4 moet dat gaan lukken’ aldus Siegers

De jaarverslagen van de penningmeester, organisatiesecretaris en de hulp en informatiedienst konden op instemming rekenen van de vergadering. Scheidend penningmeester Aly Hemmes laat een dik positief saldo achter en kan met een gerust hart de kas overdragen aan de nieuwe penningmeester. ‘Als advies aan de afdeling wil ik wel meegeven dat geld absoluut geen belemmering kan vormen voor het voeren van acties, we hebben genoeg vet op de ribben, dus het komende jaar kan het nog actiever’ aldus Hemmes.

De afdeling nam afscheid van twee vertrekkende bestuursleden. Gerrie Lukken en organisatiesecretaris van het eerste uur Henk Hensen vertrekken uit het afdelingsbestuur. “Twee SP’ers in hart en nieren die ontzettend veel betekend hebben voor de oprichting van een SP-afdeling in Pekela, Gerrie en Henk bedankt!’ namens het bestuur. Nieuw in het bestuur zijn Allard Boer, Joop Ringelink, en Arthur Vroomans.

Aan het eind van de avond gingen de leden in discussie met SP-wethouder Hennie Hemmes en vice-fractievoorzitter Gea Prummel over de politieke actualiteit. Zij werden stevig aan de tand gevoeld over o.a. het onderwijscentrum, verkeersveiligheid en jeugd-jongerenwerk.

De afdeling Pekela mag terugkijken op een goede jaarvergadering waarbij bestuur, fractie en leden weer energie hebben opgedaan om van 2008 weer een echt SP jaar te maken, juist in Pekela!

U bent hier