h

SP bezoekt Pekelder Politie

5 maart 2008

SP bezoekt Pekelder Politie

De SP in Pekela heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan de lokale politie. De partij bracht hiermee de steun over aan de actie van de agenten voor een betere CAO. Eerder al steunde de gemeenteraad van Pekela een voorstel om politieke steun te geven.

De SP afdeling in Pekela overhandigde een grote pot met lolly’s aan de aanwezige agenten onder het motto ‘laat de agenten niet op een stokje bijten’. ‘Dit steuntje in de rug werd erg gewaardeerd, het is een klein gebaar maar het is volgens ons goed dat politieagenten weten dat ze niet alleen staan’ aldus Arthur Vroomans namens de SP.

arthur

‘De politiek praat veel over veiligheid maar investeren te weinig in de mensen die voor die veiligheid moeten zorgen. Het georganiseerde wantrouwen, het zware onregelmatige werk, en een salaris waar niemand jaloers op is maakt het vak niet aantrekkelijker’ zegt Pekelder raadslid Pim Siegers.

Samen met de lokale fracties van de PvdA, VVD en Groen Links riep de SP minister ter Horst op om agenten beter te waarderen en te belonen. Ook het nieuwe bod van de regering kan op weinig steun van de politieagenten en de SP vinden.

U bent hier