h

Oproep: stuur Veendammer enveloppen naar de SP

26 april 2011

Oproep: stuur Veendammer enveloppen naar de SP

De SP fractie is boos over het feit dat op Pekelder deurmatten nog steeds brieven vallen met het gemeentelogo van buurgemeente Veendam. Omdat de gemeente Pekela op een aantal terreinen een samenwerking met Veendam heeft, kwam dit de afgelopen jaren veelvuldig voor. Dat is onnodig onduidelijk, stelt de partij.

‘Natuurlijk is dit maar een klein detail als het gaat om problemen bij gemeenten maar het is storend als mensen brieven krijgen van de eigen gemeente op briefpapier of in een envelop van een andere gemeente’, zegt Pim Siegers. Of het nu gaat om brieven over zorg, vergunningen of klachtafhandeling op veel onderdelen gaat het nog mis. De SP trok in 2007 hierover al aan de bel. Alle partijen ondersteunden een motie dat Pekelders recht hebben op duidelijk communicatie van de eigen gemeente.

Eerder dit jaar zijn de ambtenarenapparaten van Veendam en Pekela bij elkaar gevoegd. De bedoeling was dat inwoners van beide gemeenten daar niets van zouden merken. ‘Dit mocht geen eerste stap worden richting een gemeentelijk herindeling. Iedere schijn daarvan moet voorkomen worden. Dit soort schoonheidsfoutjes helpen niet mee’, zegt Siegers.

De SP roept inwoners van Pekela op die een brief krijgen waarvan niet duidelijk is dat het van de gemeente Pekela afkomstig is ,maar wel de gemeente als afzender heeft, dit te melden bij de partij. De envelop of een kopie daarvan ontvangen we dan ook graag om onze boodschap kracht bij te zetten. Deze kunt u sturen naar:

SP Pekela
Mezenlaan 45
9663 CM Nieuwe Pekela

Voor contact kunt u ook terecht bij:

Pim Siegers
06-38963417
psiegers@sp.nl

U bent hier