h

SP start meldpunt gezinsbijstand

2 april 2012

SP start meldpunt gezinsbijstand

De gemeenteraadsfractie van SP Pekela roept inwoners en organisaties in Pekela op te melden welke negatieve gevolgen zij ervaren door de invoering van de gezinsbijstand. Door deze regeling is een bijstandsuitkering niet meer het recht van een individu, maar wordt gekeken naar het inkomen van het hele gezin. Om de gevolgen van de gezinsbijstand in kaart te brengen opent de SP het meldpunt gezinsbijstand.

Ouders en inwonende kinderen krijgen straks gezamenlijk één uitkering. Er wordt dan niet meer alleen gekeken naar de inkomsten van de ouders of partners onderling, maar ook naar die van inwonende (meerderjarige) kinderen. Als een jongere werkt, wordt het loon betrokken bij het huishoudinkomen. Dit kan betekenen dat de uitkering van de ouders komt te vervallen als de jongere teveel verdient. Kinderen moeten hiermee weer voor hun ouders gaan zorgen en ouders worden afhankelijk van hun kinderen.

De SP krijgt verontrustende berichten binnen van ouders en kinderen die een groot deel van hun inkomen kwijtraken met alle gevolgen van dien. Onder andere bij de SP hulpdienst, gemeenteraadsfractie en wethouder stromen de problemen binnen. De partij wil de gevolgen in kaart brengen om daar het kabinet en de lokale politiek mee te confronteren.

 

bezoek het meldpunt

 

U bent hier