h

Petitie voor behoud spoedeisende hulp

14 maart 2014

Petitie voor behoud spoedeisende hulp

De SP is geschokt over de gisteren uitgelekte plannen om belangrijke delen van de spoedeisende hulp van alle Groningse ziekenhuizen behalve het UMCG te sluiten. Onder andere de spoedeisende neurologische, cardiologische en vaatchirurgische zorg zou in grote delen van Groningen verdwijnen. We vrezen ernstig voor de veiligheid van vele Groningers voor wie deze zorg straks veel verder weg zal zijn. Alle Groningse SP-afdelingen en de Statenfractie zijn daarom een petitie gestart om de sluiting tegen te gaan.  

TEKEN HIER!

 

De Pekelder SP heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Pim Siegers, fractievoorzitter:

 “Deze plannen kunnen een kwestie van leven of dood betekenen voor mensen die met spoed zorg nodig hebben. Het is echt absurd dat deze plannen in het geheim worden gesmeed door de zorgverzekeraars. Wij zullen er alles aan doen om deze plannen naar de prullenbak te krijgen. Wij verwachten daarvoor steun van zoveel mogelijk Pekelders”

 De SP vindt het verkeerd dat het financiële belang van zorgverzekeraars boven het maatschappelijk belang van goede zorg lijkt te worden gesteld. 

 

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier