h

Pekelders naar aftrap Nationaal ZorgFonds

28 november 2016

Pekelders naar aftrap Nationaal ZorgFonds

Foto: SP

Bijna vierduizend activisten gingen zaterdag in tientallen bussen naar Den Haag voor de landelijke aftrap van het Nationaal ZorgFonds, het zorgalternatief aangejaagd door de SP. Onder hen natuurlijk ook Pekelder vrienden van het Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico.

In een barstensvolle actietent spraken strijders van het eerste uur Cobie Groenendijk, Bob van Ravensberg en Bart Bruijn de enthousiaste aanwezigen toe. 'Mensen kunnen het eigen risico niet meer betalen. We moeten nu de politiek onder druk zetten', hield SP-leider Emile Roemer de activisten voor. 'We gaan dit winnen!'. Zijn boodschap aan overige partijen: 'zet je ego opzij en doe mee met het Nationaal ZorgFonds!' werd met luid gejuich begroet.

De landelijke aftrap markeert de 100-daagse aanloop naar de verkiezingen. Waar voorheen SP-voorstellen voor het afschaffen van het eigen risico voor onmogelijk werd gehouden, omarmt een groot deel van de politiek nu dat idee. In verschillende verkiezingsprogramma's komt het eigen risico in de zorg aan bod. Het CDA wil het deels terugdraaien, Partij voor de Dieren en 50+ willen het helemaal afschaffen, evenals GroenLinks en de PVV. In het verkiezingsprogramma van de PvdA staat praktisch een Nationaal ZorgFonds.

In Pekela hebben al honderden mensen zich aangesloten bij het Nationaal ZorgFonds. De activisten gaan de komende honderd dagen op zoek naar nog meer vrienden zodat we in februari met een volle bus Pekelders naar Den Haag kunnen.

Sluit je aan bij het Nationaal ZorgFonds

Foto: SP

U bent hier