h

Actiecomité tegen sloopplannen Lindenlaan

3 juni 2017

Actiecomité tegen sloopplannen Lindenlaan

Foto: SP

De bewoners van de Lindenlaan hebben zicht verenigd in een comité tegen de sloop van hun huurwoningen. De Nieuwe Pekelders strijden al langer tegen de plannen van woningbouwcorperatie Acantus. De bewoners besloten samen met de SP de krachten te bundelen met als doel renovatie in plaats van sloop. Het actiecomité ‘Lindenlaan: Niet slopen, maar kussen’ zal de komende weken flink van zich laten horen.

Het comité kreeg op de bewonersavond de steun van alle aanwezige inwoners. Met posters, een actiekraam op de Schutsemarkt en veel ludieke momenten op komst  wil (en gaat!) ze Acantus overtuigen dat hun buurt een toekomst heeft. De SP steunt de bewoners. SP Raadslid Marga Wubbema: ‘Deze buurt is een hechte gemeenschap waar noaberschap en solidariteit nog gemeengoed zijn. Dat sloop je niet, dat ruk je niet uit elkaar. Wij roepen Acantus op de kille rekenmachine en harde sloopkogel in de kast te stoppen en samen met bewoners te zorgen dat deze mooie buurt nog jaren vooruit kan.’

Op de Schutsemarkt van 10 juni kunnen alle Pekelders solidariteit betuigen met de actie door een handtekening te zetten op heel veel kussens. Daarmee ondersteunen ze de oproep van de bewoners: ‘Acantus: u moet ons kussen en niet slopen’.   De SP komt ook in actie met de bewoners van de Scheepshellingstraat in Oude Pekela waar Acantus soortgelijk omgaat met de woningen en haar bewoners.

Iedereen die de actie wil ondersteunen is welkom. Ideeën, vragen en steun kan via pekela@sp.nl. In het hele land steunen SP’ers gemeenschappen voor meer zeggenschap in de buurt.  Daarbij spreekt de partij met 1 miljoen mensen.

U bent hier