h

SP met afstand grootste partij in Pekela

22 maart 2018

SP met afstand grootste partij in Pekela

Foto: SP

Met vier zetels en 27,7% van de stemmen is de SP de grootste partij gebleven. De partij haalde ruim 500 stemmen meer dan nummer twee Samen voor Pekela en groeit ten opzichte van 2014.

Lijsttrekker Pim Siegers is trots op deze prestatie: ‘We hebben een hele stoere campagne gevoerd en de afgelopen jaren bewezen dat we én sociaal kunnen besturen én actief in onze dorpen kunnen blijven. Pekela heeft vandaag voor linkse lef gekozen. We hebben ons wederom op de kaart gezet als roodste gemeente van Nederland.’

Als grootste fractie zal de SP het voortouw nemen in de coalitievorming. Siegers: ‘Wij bouwen door aan zeggenschap, zekerheid en zelfstandigheid. Dat deden en doen we altijd samen met Pekelders. Deze overwinning is de bevestiging dat stoere buurten en hechte gemeenschappen het verschil maken. Wij bedanken al onze stemmers en strijdmakkers voor het vertrouwen.’

 

U bent hier