h

Eindelijk een plek voor communistische verzetsstrijders

4 mei 2017

Eindelijk een plek voor communistische verzetsstrijders

Foto: SP / Gemeente Pekela

Na zestig jaar van achtereenvolgens verguizen, vergeten en verstoppen is sinds deze week  een permanent gedenkteken aan de dappere mannen en vrouwen van het communistisch verzet in Pekela. De SP steunde het initiatief tot deze tastbare plek in de openbare ruimte.

Na jarenlange wensen van nabestaanden, volksvertegenwoordigers en betrokken organisaties kreeg de SP bij de algemene beschouwingen van 2016 een definitieve toezegging voor deze gedenkplek in het hart van Pekela. Een werkgroep zorgde voor de uitwerking en de plaatsing. Deze week werd het monument van kunstenaar Martin Grupstra geopend bij een indrukwekkende samenkomst. Naast het te late eerbetoon aan de communisten staan ook de andere Pekelder verzetsstrijders op het monument.

 

U bent hier