h

Nieuws uit 2020

27 oktober 2020

Siegers stopt als raadslid

Fractievoorzitter Pim Siegers van de Pekelder SP legt per 31 december 2020 zijn raadslidmaatschap neer. Siegers start in het nieuwe jaar met zijn nieuwe baan als verslaggever bij Dagblad van het Noorden. Beide functies zijn onverenigbaar.

Lees verder
19 juni 2020

Steun de strijd tegen zoutwinning

Foto: SP

Als het aan minister Wiebes ligt, mag de NEDMAG tot 2045 doorgaan met zoutwinning in Groningen. Het bedrijf krijgt slechts minimale voorwaarden om door te gaan met het leeg halen van onze bodem. Dat pikken bewoners terecht niet. De SP komt samen met hen in actie. Pekelder Statenlid Henk Hensen is een petitie gestart.

Lees verder
2 juni 2020

'Nu vol voor zelfstandig Pekela'

Foto: SP

De kans is groot dat Pekela de komende jaren een zelfstandige gemeente blijft. Een grote meerderheid van de gemeenteraad heeft daartoe besloten. Volgens de SP is dit een uniek moment in de Pekelder geschiedenis. De partij pleit voor een trotste blik op de toekomst.

Lees verder
30 mei 2020

‘Pekelder grens voor PowerField bereikt’

Foto: SP

De gemeenteraad van Pekela moet wat de SP betreft niet akkoord gaan met nog meer grond geven aan het machtige zonnepanelenbedrijf PowerField. Nu al heeft het bedrijf het maximaal aantal hectare beschikbaar maar toch wil het nog meer. De SP zal daar dinsdag tegenstemmen omdat de lokale zeggenschap over Pekelder grond en energie nog verder onder druk komt te staan.

Lees verder
26 april 2020

Pekela op Woningsdag: ‘Stop de huurverhoging’

Foto: SP

Overal in het land komen mensen vandaag in actie tegen de voorgestelde huurverhoging. Ook in Pekela roepen huurders in samenwerking met de SP de politiek en huurbazen op deze verhoging te stoppen. Juist in deze crisistijd raakt een hogere huur veel gezinnen en gemeenschappen keihard. Op deze Woningsdag starten zij daarom deze actie. Want het kan pas echt Woningsdag zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft.

Lees verder
25 februari 2020

Hannemann nieuw raadslid voor Pekelder SP

Foto: SP

Peter Hannemann uit Nieuwe Pekela is dinsdagavond geïnstalleerd als gemeenteraadslid van Pekela. Hij vult de zetel in die sinds het overlijden van Kor Kruisman vacant was.

Lees verder

U bent hier