h

Nieuws uit 2016

28 november 2016

Pekelders naar aftrap Nationaal ZorgFonds

Foto: SP

Bijna vierduizend activisten gingen zaterdag in tientallen bussen naar Den Haag voor de landelijke aftrap van het Nationaal ZorgFonds, het zorgalternatief aangejaagd door de SP. Onder hen natuurlijk ook Pekelder vrienden van het Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico.

Lees verder
7 november 2016

In de aanval tegen armoede

Foto: SP

Onder de opeenvolgende kabinetten is de tweedeling in Nederland enorm toegenomen. Meer dan 420.000 kinderen groeien op in armoede. Bijna anderhalf miljoen Nederlanders hebben te weinig inkomen om een goede woning te betalen en om gezond voedsel en kleding te kopen.  Daarom lanceert de SP een ‘Masterplan armoede en schulden’.  

Lees verder
30 september 2016

‘Vertrek GroenLinks onaangename verrassing’

De SP is overvallen door het breken van GroenLinks met de Pekelder coalitie. Dat besluit, via de een persbericht de wereld ingebracht, maakt een einde aan een jarenlange intensieve samenwerking tussen de beide partijen. Oorzaak is het afkeuren door de eenmansfractie van GroenLinks van het beleid van burgemeester Kuin inzake het asielzoekerscentrum (AZC).

Lees verder
10 september 2016

650 nieuwe ZorgFonds- vrienden op Pekelder jaarmarkt

Foto: SP

Het was de hele dag dringen geblazen bij de actiekraam van het Nationaal ZorgFonds. Honderden mensen sloten zich aan bij de brede volksbeweging voor één ZorgFonds zonder verzekeraars én zonder eigen risico.

Lees verder
26 augustus 2016

Siegers: 'Spreek je uit voor Pekela'

In een open brief aan alle Pekelders roept de lokale SP op om in actie te komen tegen de herindelingsplannen van de gemeenten Pekela, Stadskanaal en Veendam. 

Lees verder
22 augustus 2016

Nationaal ZorgFonds, nu ook in Pekela

Foto: SP

Het Nationaal ZorgFonds komt eraan. 100 duizend Nederlanders hebben zich al aangesloten bij de brede volkscoalitie voor een Nationaal ZorgFonds zonder verzekeraars en zonder eigen risico. Ook veel Pekelders steunen het initiatief. Ruim 230 sloten zich al aan.  De SP afdeling Pekela neemt nu het initiatief om te komen tot een lokaal actie-comité'.

Lees verder

Pagina's

U bent hier