h

Nieuws uit 2014

22 december 2014

Per 1 januari gaat de zorg veranderen – Dit geldt ook voor Pekela

Op 1 januari gaat de jeugdzorg naar de gemeenten, wordt er fors gekort op de thuiszorg en de dagbesteding en wordt de toegang tot de sociale werkplaats gestopt voor mensen met een beperking. De gemeente krijgt veel nieuwe taken maar niet het bijbehorende geld. Dit geldt ook voor Pekela. Alle mooie verhalen en spotjes op de landelijke televisie ten spijt, vanaf begin volgend jaar zullen we geconfronteerd worden met de harde werkelijkheid. Mensen die grote problemen ondervinden kunnen hun verhaal op deze website kwijt. Wij, de afdeling Pekela, zullen uw reacties aan de SP fractie in de Tweede Kamer doorsturen.

Lees verder
10 december 2014

Minder tweedeling, meer Pekela!

Lees hieronder de decemberoproep van SP fractieaanvoerder Pim Siegers. Hij blikt terug op 2014 en vooruit op het komende jaar: '2015 wordt het jaar van Pekela!'

Lees verder
12 november 2014

'Pekela niet in tweeën'

De SP wil een sociale alliantie tegen tweedeling en uitsluiting. De komende maanden gaat de partij met vakbonden, kerken, verenigingen en individuele Pekelders om tafel om met een aanvalsplan te komen. De gemeenteraadsfractie benoemde dit tijdens de algemene beschouwingen als speerpunt van de partij in de komende jaren.

Lees verder
3 november 2014

Beckerman voert lijst aan, Pekelder Hensen op acht

Afgelopen zaterdag heeft de regioconferentie van de SP de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2015 vastgesteld. Met de leus 'Laat Groningen Niet Zakken' voert huidig fractievoorzitter Sandra Beckerman de lijst aan. Pekelder afdelingsvoorzitter Henk Hensen staat op plek acht op een verkiesbare plek.

Lees verder
31 oktober 2014

SP Stadskanaal houdt lawaaiactie op 3 november

De SP afdeling Stadskanaal houdt op 3 november van 18:30 uur tot 19:30 uur een lawaaiactie tegen de bezuinigingen in de zorg. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier