h

Nieuws uit 2008

19 december 2008

WMO in Pekela is zo sociaal mogelijk

Pekela doet zijn best, maar de rijksoverheid laat de gemeente te vaak in de kou staan. Dat concludeert de SP fractie bij het behandelen van het beleidsplan WMO. Deze week demonstreerden thuiszorgmedewerkers en cliënten van de thuiszorg tegen de afbraak in de thuiszorg. ''De WMO heeft hun weinig goeds gebracht'', zei raadslid Gea Prummel tijdens de raadsvergadering over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Lees verder
11 november 2008

SP: Zorgen om sluiting Medische Opvang Asielzoekers

Het per 1 januari 2009 stopzetten van de Medische Opvang Asielzoekers (MOA) levert zorgwekkende situaties op. Tot die conclusie komt de SP in Pekela na een gesprek met betrokkenen en een bezoek aan de MOA in Pekela.

Lees verder
27 oktober 2008

SP wil fietsenrekken bij bushaltes

De SP in Pekela pleit voor het plaatsen van fietsenrekken bij enkele bushaltes in de gemeente. De partij doet dit voorstel aanstaande dinsdag in de gemeenteraad.

Lees verder
21 oktober 2008

SP PROMOOT GRATIS OV REGELING STUDIEFONDS

Op initiatief van de SP-Statenfractie komt de provincie Groningen met een reiskostenvergoeding voor 16 en 17 jarige MBO-studenten. De regeling is alleen geldig voor studenten wiens ouders op of net boven het minimumloon verdienen. De studenten moeten meer dan 10 km van hun opleiding vandaan wonen. De SP blijft pleiten voor een regeling voor alle studenten. De partij heeft echter wel ingestemd met de inkomensafhankelijke regeling, als eerste stap, mits deze bekend wordt gemaakt aan alle ouders.

Lees verder
21 oktober 2008

SP Pekela gaat weer buurten in de buurt

Voor de derde keer dit jaar geeft de SP haar eigen krant uit. Deze ZO-krant wordt in Pekela verspreid door de pekelder SP’ers. Ook deze keer bellen we deur aan deur om de krant aan te bieden en een praatje te maken. 25 oktober gaat de SP de deuren langs in Oude Pekela. Te gast is dan Willem Bouman, wethouder in Doesburg en lid van het partijbestuur. Hij gaat samen met de raadsfractie, pekelder SP-wethouder Hennie Hemmes en een aantal actieve leden de buurt in.

Lees verder
28 september 2008

Opinie;Thuiszorg Groningen in zwaar weer – Draai de marktwerking terug

Thuiszorg Groningen verkeert in zwaar weer. Het o zo goed betaalde management lijkt de draad kwijt te zijn. Maakte fusie na fusie de moloch onbestuurbaar? Of heeft men simpelweg een te klein deel van het budget besteed aan de zorg zelf en verdwijnt de rest in de bureaucratie? Of moet binnen het grote Meavita – waarvan Thuiszorg onderdeel is – het Noorden bloeden voor het Westen van het land?

Lees verder

Pagina's

U bent hier