h

Nieuws uit 2007

2 december 2007

SP PEILT MENINGEN OVER SOCIALE WONINGBOUW IN DE PROVINCIE GRONINGEN

Jaren lang hielden de provincie, gemeentes en de woningbouwcorporaties vol dat er in Groningen geen behoefte zou zijn aan nieuwe sociale huur- en koopwoningen. Tevens werd gesteld dat het onmogelijk is om woningen te bouwen met een prijs van minder dan ca.1,5 ton

Lees verder
29 november 2007

Jaarvergadering, Ook in Pekela fundamenten versterken

28 november heeft de SP afdeling Pekela haar tweede jaarvergadering gehouden. Een kwart van de leden was daarbij aanwezig. Naast de verkiezingen van nieuwe bestuursleden en afscheid nemen van twee vertrekkende bestuurskrachten werd er gediscussieerd over de stelling ‘De SP maakt het verschil in Pekela’.

Lees verder
29 november 2007

Kabinet laat Noorden zitten, SP blijft pleiten voor Zuiderzeelijn

Een unieke kans om de Randstad uit te breiden wordt gemist
en het Noorden wordt afgescheept met een afkoopplan waar men niet op zit
te wachten.” Dat is de conclusie van SP-Kamerlid Emile Roemer nu kabinet
en coalitiepartijen afzien van de Zuiderzeelijn. Minister Eurlings
torpedeerde het plan voor een hoogwaardige spoorlijn tussen de Randstad en
het Noorden.

Lees verder
14 november 2007

‘College moet dwars voor fusieplannen gaan liggen’

De SP verbaast zich over de uitspraken uit verschillende hoeken van de provincie over een fusie tussen gemeentes in Groningen. Vorige week zei afscheid nemend burgemeester Arlman (ex Pekela) dat Pekela, Bellingwedde, Menterwolde en Veendam wel konden opgaan in 1 gemeente. Afgelopen maandag deed gedeputeerde Slager (Christen Unie) er nog een schepje boven op. Hij zei dat in de provincie Groningen er op korte termijn 10 van de 25 gemeenten gaan verdwijnen. Hij wou hierbij niet zeggen of ook de ‘Arlman fusie’ een optie was.

Lees verder
8 oktober 2007

De broeikas voorbij?

Op 27 oktober 2007 organiseert de SP-statenfractie in de stad Groningen een conferentie over energievoorziening. Aanleiding is de geplande bouw van vijf kolencentrales in ons land, waarvan twee aan de Eemshaven moeten komen te staan.

Lees verder
8 oktober 2007

Steun Nederlandse Popmuziek

Aan het begin van het culturele seizoen start de SP met een petitie voor meer aandacht voor popmuziek in de kunstennota van minister Plasterk: "Kunst van Leven". De SP vindt het onbegrijpelijk dat er geen aandacht voor popmuziek in de nota is. De petitie is te tekenen op www.sp.nl

Lees verder

Pagina's

U bent hier