h

Nieuws uit 2006

26 november 2006

Kwart Pekelders stemt SP

‘22 november is een historische dag voor de SP en voor Nederland’ met die woorden vierde SP- voorman Jan Marijnissen samen met een bomvolle Melkweg in Amsterdam de verkiezingsoverwinning van de partij.

Lees verder
26 november 2006

DRIE PEKELDERS OP CONCEPT PROVINCIALE SP LIJST

Met drie kandidaten uit Pekela op de conceptlijst wil de SP volgend jaar een denderende verkiezingsoverwinning boeken bij de Provinciale Staten verkiezingen.

Lees verder
2 november 2006

SP Pekela verbijsterd over ‘bom’ CDA onder debat

1 november 2006
Door Jan Johan ten Have

Lees verder
18 september 2006

SP Motie

De SP motie over de verantwoordelijkheid van de rijksoverheid om mensen te ondersteunen die niet meer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien is door de gemeenteraad van Pekela aangenomen. Kritiek vanuit de VVD en het CDA waren niet onverwacht. ‘Het blijft wat ons betreft heel laf dat deze fracties op het gebied van de WMO, asielbeleid en nu dus ook het minimabeleid zich achter de moederpartij scharen. Juist omdat zij in deze gemeente de klappen die dit beleid maakt van dichtbij zien.’ Aldus raadslid Pim Siegers. Lees de motie hieronder.

Lees verder
18 september 2006

Dierenweides SP te dierbaar!

Onder toeziend oog van een goed gevulde publieke tribune vond afgelopen dinsdag het debat plaat over de toekomst van de dierenweides. Het collegeplan om beide weides per 2007 te sluiten is vooralsnog aangehouden tot de raadsvergadering in de december. Dit om politiek en bevolking de kans te geven om goede alternatieven aan te dragen om de dierenweides toch open te houden. De SP gaat vooralsnog voor het in stand houden van zowel de dierenweide in Nieuwe als in Oude Pekela. Lees ook het betoog van de fractie.

Lees verder
18 september 2006

WMO vastgesteld

De gemeenteraad van Pekela heeft unaniem de kadernota en de verordening uitvoering Wet Maatschappelijke Ondersteuning vastgesteld. De SP fractie heeft veel kritiek op deze wet en hoopt dat krimpgemeente Pekela veel ellende bespaard blijft. Lees hieronder ook het betoog van raadslid Prummel;

Lees verder

Pagina's

U bent hier