h

Nieuws uit 2015

29 december 2015

''6 april: stemmen over toekomst Pekela, Stadskanaal en Veendam''

Al jaren pleit de SP voor een referendum over een eventuele herindeling in (Zuidoost-) Groningen. Dit initiatief voor een volksraadpleging werd keer op keer verworpen door meerderheden in de betrokken gemeenteraden. Tegenstanders voor het laatste woord aan de bevolking hadden daarvoor drie argumenten: het was in hun ogen te duur, te complex en populistisch. Op die drie argumenten hebben we praktische oplossingen pogen te vinden. Daarom wagen we nog een poging.

Lees verder
27 december 2015

2016: Het kan wel- jaar!

2015 was het jaar van vallen en vluchten maar ook van wonderen en winnaars. Het is aan de optimisten en socialisten om 2016 aan te grijpen als het jaar waarin we laten zien hoe het ook kan. Hoe het wel kan.

Lees verder
2 december 2015

Zorgprotest gaat door

Foto: SP

Op 15 december biedt de FNV, met steun van de SP, één miljoen handtekeningen aan de politiek in Den Haag. Kom daarom op 15 december om 12 uur (verzamelen 11.30 uur) naar het Spuiplein in Den Haag en demonstreer mee voor de de zorg!

Lees verder
20 november 2015

Tjokvol Pekelahof is ‘wies mit Pekel’

Foto: SP

Meer dan honderd mensen hebben op het 10-jarig jubileum van de SP een ode gebracht aan Pekela. Onder hen waren SP-leider Emile Roemer gedeputeerde Eelco Eikenaar en zangeres Kira Dekker. Met  presentaties van de bibliotheek, filmproject ‘Pekels Goud’ en lokale dichters en muzikanten was de avond een aaneenschakeling van creativiteit en talent uit de regio.

Lees verder
16 november 2015

SP brengt ode aan Pekela op feestavond

Foto: SP

Partijleider Emile Roemer, zangers Kira Dekker, gedeputeerde Eelco Eikenaar en de muzikanten van Deck Bad Overtrack. Een kleine selectie van de namen die vrijdagavond aantreden op de ‘Wies mit Pekel’ avond van de Socialistische Partij. De lokale afdeling bestaat 10 jaar en viert dat met een feestje voor en door Pekelders in het Pekelahof. Het begint om 19.00 uur en de toegang is gratis.

Lees verder
16 november 2015

Pekelder SP steunt Siegers en Meyer voor partijbestuur

SP-fractievoorzitter Pim Siegers is door het afdelingsbestuur van de Pekelder SP voorgedragen als lid van het nieuwe partijbestuur. Het landelijke partijbestuur heeft zijn kandidatuur overgenomen en draagt hem voor aan het partijcongres op 28 november.

Lees verder

Pagina's

U bent hier