h

Nieuws uit 2012

11 november 2012

Pekelder schoenen tegen kinderarmoede

In Nederland groeien nog altijd honderdduizenden kinderen op in armoede. Ook in Pekela zijn er gezinnen waar te weinig geld is voor dagelijks een gezonde maaltijd, schoolreisjes, nieuwe kleren of een verjaardagscadeautje voor vriendjes. De SP komt met een lokale en landelijke actie om armoede onder kinderen tegen te bestrijden.

Lees verder
4 november 2012

Geen extra bezuinigingen in Pekela

De SP fractie is blij met de begroting van de gemeente Pekela voor 2013. Hierin staan geen extra bezuinigingen opgenomen. Het gemeentebestuur heeft desalniettemin het huishoudboekje op orde. Dat is goed nieuws in lastige tijden.

Lees verder
14 september 2012

SP tweede partij in Pekela

De SP is bij de Tweede Kamerverkiezingen weer de tweede partij geworden. Met 18% van de stemmen steeg de partij ten opzichte van 2010. PvdA is de grote winnaar.

Lees verder
19 april 2012

Pekela behoort tot sociaalste gemeenten van Nederland

De gemeente Pekela is de op een na sociaalste gemeente van Nederland. Dat blijkt uit de Lokale monitor Werk, Inkomen en Zorg 2012 van de FNV, een tweejaarlijks onderzoek naar sociaal beleid bij gemeenten. Een andere gemeente waar de SP mee bestuurt (Heerlen) staat op de eerste plaats.

Lees verder
2 april 2012

SP start meldpunt gezinsbijstand

De gemeenteraadsfractie van SP Pekela roept inwoners en organisaties in Pekela op te melden welke negatieve gevolgen zij ervaren door de invoering van de gezinsbijstand. Door deze regeling is een bijstandsuitkering niet meer het recht van een individu, maar wordt gekeken naar het inkomen van het hele gezin. Om de gevolgen van de gezinsbijstand in kaart te brengen opent de SP het meldpunt gezinsbijstand.

Lees verder

U bent hier