h

Nieuws uit 2019

17 december 2019

Afscheid van Kor Kruisman

Foto: SP

Vandaag nam Pekela afscheid van het overleden SP- raadslid Kor Kruisman. Namens het gemeentebestuur en de Pekelder SP sprak Pim Siegers de volgende woorden uit.

Lees verder
11 december 2019

Raadslid Kor Kruisman overleden

Wij zijn intens verdrietig om het plotselinge overlijden van onze fractie- en partijgenoot Kor Kruisman.

Lees verder
7 december 2019

'Dag burgervader'

Foto: SP

Meindert Schollema is overleden. Dat doet ons veel verdriet. Pijn dat in het niets valt bij het verlies voor Trieneke en hun (klein-)kinderen. Wij wensen hen, zijn verenigings- en partijgenoten en iedereen die Meindert lief was heel veel sterkte.

Lees verder
5 november 2019

Trendbreuk en doorbraak voor huurders Lindenlaan

Foto: SP

Na jarenlange strijd tegen klakkeloze sloop en voor een fatsoenlijk huis hebben de huurders van de Lindenlaan in Nieuwe Pekela een belangrijk resultaat geboekt. Hun drie eisen bij eventuele sloopplannen zijn door de gemeente en volkshuisvester Acantus ingewilligd. De buurtgenoten krijgen de kans om in een nieuw huis op dezelfde plek en voor maximaal dezelfde huurlasten te gaan wonen. Bovendien is hun huur per direct bevroren.

Lees verder
5 november 2019

Pekela wil dierenweides, bieb en consultatiebureau behouden

Foto: SP

De gemeenteraad van Pekela heeft mede op initiatief van de SP de sluiting van een aantal belangrijke voorzieningen op korte termijn voorkomen. De bibliotheek, dierenweide en consultatiebureau in Nieuwe Pekela blijven daardoor vooralsnog open en ook de kinderboerderij in Oude Pekela hoeft niet dicht. De voorstellen waren onderdeel van een pakket bezuinigingen die gisteren werd besproken tijdens de Algemene Beschouwingen in Pekela.

Lees verder
2 oktober 2019

Laat Pekelders de klimaatcrisis niet betalen maar de oplossingen bepalen

Foto: SP

In Pekela is een discussie aan de gang over het toestaan van grootschalige zonneparken en de toekomst van onze energie. Het eerste zonnepark van ruim 130 voetbalvelden groot heeft vorige week toestemming gekregen van de gemeenteraad. De SP was tegen. Ook stemde de partij tegen de regionale uitwerking van het klimaatakkoord. Een aantal antwoorden op veelgestelde vragen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier